Активности по повод одбележувањето на 21 Март денот на пролетта и екологијата. Учениците ги изразија своите креативни способности користејќи разни ликовни техники и средства односно паста за заби, спреј за коса и акрилни бои.
Aktivitete per 21 Marsin – Dita e parë e Pranverës dhe Dita Ekologjike. Nxënësit e zbukuruan klasën duke vizatuar në dritare. Ata shfrytëzuan teknikat dhe mjetet e artit figurativ: pastë dhëmbësh, sprej flokësh dhe ngjyra akrile.
Mësimdhënsja :Fatime Alii.