Skip to content

Во соработка со Шведска Амбасада по повод 75 прослава на роденденот на Пипи долг…

Во соработка со Шведска Амбасада по повод 75 прослава на роденденот на Пипи долгиот чорап во аулата на ООУ„Живко Брајковски“ – Бутел, Скопје е поставeнa изложба со изработки од учениците. Инспирирани од книгата и изложбата учениците изработија 130 цртежи на тема Пипи. Од најдобрите 10 цртежи се изработени постери , а првите три се наградени од страна на Шведска Амбасада. По тој повод денес на свечениот настан наградите на учениците им ги подели Шведската Амбасадорка Кристин Форшгрен Бенгтсон, а на сите учесници сертификати. Подршка за целиот настан даде и градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски.
Голема благодарност до сите ученици кои што земаа учество и до наставниците Driton Miftari, Верче Петрова, Aneta Petkovska кои што несебично се вложија за успешна реализација на настанот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *