Градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски ги израдува првооделенците со доделување на новогодишни пакетчиња. По овој повод беше прикажана претставата ,, Во светот на бајките на којашто почесен гостин беше заменик министерот за образование и наука г-дин Петар Атанасов.