Драги љубители на книгите и вљубеници во пишаниот збор, среќен Светски ден на книгата!
23 април е прогласен за Светски ден на книгата од страна на УНЕСКО, со цел да го промовира читањето, издаваштвото и авторските права. 23 април се слави како Светски ден на книгата уште од 1995 година.
Одделенски наставнички Blerta Aliu – Shpetime Aliji