Драги ученици! (е-училница)

Со донесувањето на уредбите со законска сила и воведувањето на далечинското учење односно учењето од дома, покрај средствата за електорнска комуникација кои се применуваат од страна на вашите училишта, покрај и ТВ-Училница од денес своето знаење можете да го надградите и со користење на националната платформа Е-Училница.

Драги наставници кои до сега земавте активно учество ви благодариме, останатите ве повикуваме да се вклучите во поддршка на учењето од далечина за децата кои привремено не одат на училиште поради КОВИД-19 со што ќе придонесете во заедничката работа за обезбедување образование за нашите деца во овие услови.
Новата дигитална платформа со видео-настава и активности за учење преку игра се достапни на 👇

http://eduino.gov.mk/.

ЕДУИНО – ЕДУИНО

Добредојдовте на Едуино, националната веб-платформа за образование Во иднина, сите воспитувачи, одделенски наставници и родители на оваа платформа ќе може да најд….