Ментор – наставник Дритон Мифтари
Уметноста – мост, инспирација и мотив за живот!

„За мојот пријател во болница“ – е мотото на овогодишната Светска кампања, насочена кон подигање на свеста за ракот, болест која сè повеќе ги погодува децата. Одбележувајќи го денешниот ден, 15 февруари, Меѓународниот ден на децата со рак, сакавме да и посветиме посебно внимание на свеста за оваа ранлива група во нашето општество и пошироко.

Заедно со нашите ученици успеавме да создадеме различни дела, сакајќи преку уметноста да им дадеме поддршка и храброст во борбата против ракот.

Заедно сме посилни!

Mentor – arsimtar Driton Miftari

Arti – urë lidhëse, inspirim dhe motiv për jetë!

,,Për shokun tim në spital” – është motoja e fushatës së këtij viti që synon rritjen e ndërgjegjësimit për kancerin, sëmundje kjo e cila gjithnjë e më tepër fëmijët. Duke shënuar sot 15 shkurtin, Ditën Ndërkombëtare të fëmijëve me kancer, deshëm t’i kushtojmë vëmendje të veçantë ndërgjegjësimit të këtij grupi të prekshëm në shoqërinë tonë e më gjërë.

Së bashku me nxënësit tonë arritëm të krijojmë punime të ndryshme, duke dashur që përmes artit t’iu japim mbështetje dhe kurajo në luftën kundër kancerit.

Së bashku jemi më të fortë! 🍀