Нашата ученичка Ања Мировска од IV-2одд.под менторство на нејзината наставничка Љиљана Атанасова, учествуваше на Литературниот конкурс „Средби под јаворите – Видое Подгорец“ и освои III место во категоријата за ученици од IV и V одделение. Тие беа поканети да учествуваат на истоимената манифестација којашто се одржа на 16 и 17 ноември во Струмица во чест и сеќавање на најплодниот македонски писател Видое Подгорец.