На ден 07.02.2020г., во просториите на Американскиот колеџ се одржа регионалниот натпревар (Скопски) по географија, на кој што нашите ученици постигнаа значителни резултати, односно Каевски Стефан освои II награда и се стекна со право на учество на државниот натпревар, а Васил Јовчев освои III награда! Им честитаме на учениците и менторот Саниа Качар