На државниот натпревар по географија, кој се одржа во петокот, на 19.04.2019г., на Природно-математичкиот факултет, ученичката Софија Матовска го освои првото место на ниво на држава, а Теа Тодоровска- 3 награда! Честитки на огромниот успех на ученичките и на менторот Саниа Качар! Браво!