На одржаниот општински натпревар по математика од ООУ Живко Брајковски учествуваа 31 ученик од 4 до 9 одделение од кои 17 ученици обезбедија пласман на претстојниот регионале натпревар кој ќе се одржи на 26 март 2022 год.
I награда:
Христијан Узелац (6 одд.) ментор Елена Апостолоска
II награда:
Ања Станојоска (8 одд.) ментор Верче Петрова
III награда:
Софија Штрбевска (8 одд.) ментор Верче Петрова
Пофалница:
Немања Младеновиќ (5 одд.) ментор Ленче Неделковска
Илина Ковачевска (6 одд.), Лејла Смајовиќ (6 одд.) Иван Христов (9 одд.), Ердал Зеќири (9 одд.) ментор Елена Апостолоска
Стефан Младеновиќ (7 одд.) и Јана Петрушевска од (7 одд.) ментор Верче Петрова
Erion Ramadani (7 одд), Endrit Rustemi (8 одд.) ментор Frisida Çoçkaj Ajrullahu
Успешно учество:
Iris Shahinovic (4 одд.) ментор Fatime Aliu
Јован Спасовски (5 одд.) ментор Ленче Неделковска
Марко Јоновски (5 одд.) Maтej Патровски (5 одд.) ментор Лилјана Стојановска
Rona Rustemi (7 одд) ментор Frisida Çoçkaj Ajrullahu