На општинскиот натпревар по географија за ученици од шесто и осмо одделение, учесниците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

Шесто одделение екипно – l место
Илина Ковачевска – I место
Дина Екатерина Петровска – III место
Ана Дабиќ – IV место

Осмо одделение екипно – I место
Софија Штрбевска – I место
Нахла Гицик – I место
Матеа Белимова II место

Сите ученички се стекнаа со право за учество на регионален натпревар.
Ментор Саниа Качар.