На 21.03.2022 година во ООУ”Живко Брајковски” – Бутел, се реализираа тренинзи со ученици од 4 и 5-то одделение од проектот фудбал во училиште. Тренинзите ги водеше професорот по ФЗО Фатон Ганиу.