На 21.09.2020, ученици од ООУ„Живко Брајковски“, под раководство на наставникот Верче Петрова, земаа учество во работилница со меѓуетнички карактер во рамки на проектот „Подготвени да ги учиме децата на соживот“. Поради пандемијата на Ковид 19, работилницата се одржа онлајн, преку платформата ZOOM .

 

Image may contain: 8 people, text that says "HOREA 10 M10 Samsung Galaxy Verce Petrova Marko Trinpa Iva Docevska GaaxA51 Galaxy Lina LinaIdrizi Idrizi Olta Dalipi Mila Guevska MilaGuevska Gue Flamur Zekiri Erza Luzha Melisa Bajrami"Image may contain: 8 peopleImage may contain: 6 people