На 26.01.2019, во ООУ"Лазо Трповски"-Карпош се одржа општинскиот натпревар по географија, на кој учествуваа нашите ученички Софија Матовска и Теа Тодоровска од IX-1 и Ива Доцевска од VII-2 одд. и успеаа да се пласираат и на регионалниот натпревар, кој ќе се одржи на 02.03.2019. Ученичките Теа и Софија освоија 97/100 и се на прво место, додека Ива го освои трето место со освоени 87/100 поени! Честитки за вредните ученици и нивниот ментор, наставничката Саниа Качар! 👏🏻👏🏻👏🏻