ОДБЕЛЕЖАНИ 109 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ВАПЦАРОВ
Денеска, во Општина Бутел се одржа манифестацијата “Чествување за Никола Јонков Вапцаров”, по повод 109 годишнината од неговото раѓање,на која учествуваа и учениците од нашето училиште.