Одбележан 110 роденен на Никола Јонков Вапцаров
Ученици од литературната секција под менторство на наставничката Љубица Атанасовска земаа учество на манифестацијата.Се рецитираа песните од поетот со придружба на звуците од флејта и виолина во изведба на учениците.