Одлични резултати на учениците од ООУ Живко Брајковски на Регионалниот натпревар по математика. Први во регионот се учениците Немања Младеновиќ од 5 одд, Лејла Смајовиќ од 6 одд и Стефан Младеновиќ од 8 одд. и се пласираа на Државниот натпревар по математика.

Немања Младеновиќ (5 одд) прво место – III награда, ментор Ленче Неделковска
Матеј Патровски (5 одд) второ место – III награда, ментор Лилјана Стојановска
Марко Јоновски (5 одд) Пофалница, ментор Лилјана Стојановска
Јован Спасовски (5 одд) Пофалница, ментор Ленче Неделковска

Лејла Смајовиќ (6 одд) прво место – II награда, ментор Елена Апостолоска
Христијан Узелац (6 одд) трето место – III награда, ментор Елена Апостолоска

Стефан Младеновиќ (7 одд) прво место, ментор Верче Петрова

Софија Штрбевска (8 одд) Пофалница, ментор Верче Петрова

На сите ученици им честитаме, а на Лејла и Стефан им посакуваме успех на престојниот државен натпревар во мај.