ООУ Живко Брајковски домаќин на подготвителната работилница за Интеркултурна размена во Троген, Швајцарија. На работилницата учествуваа ученици од ООУ”Панајот Гиновски” и ОУ” Ѓорѓи Сугарев”, ОУ” Гоце Делчев” ОУ”Крсте Петков Мисирков” од Битола.