ОПШТИНА БУТЕЛ ДЕНЕСКА ДОНЕСЕ НАМЕВКИ НА 55 ДЕТСКИ ЛИЦА!
🗣️ Градоначалникот Велимир Смилевски денеска подели 55 компјутери и таблети во сите основни училишта за учениците чии родители не можат да си дозволат да им ги купат. 22 таблети, од донираните апарати се лична донација на Градоначалникот Смилевски.
📌 Во акција поделени беа и пакети со храна за истите овие дечиња и нивните семејства.