Поделени 300 нови зимски јакни. Градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски им подели зимски јакни на учениците од социјално ранливи семејства од основните училишта во Општината . На доделувањето, со новогодишна претстава и ритмичка точка, се претставија учениците од ОУ „Живко Брајковски“.