Skip to content

Посета на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија. Целта на…

Посета на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија. Целта на оваа посета беше учениците да осознаат за егзодусот на Евреите. Холокаустот-термин кој се користи за систематското убивање на околу 6 милиони европски Евреи,во текот на Втората светска војна од страна на нацистичкиот режим во Германија предводен од Адолф Хитлер.
Зоран Аврамовски наставник по историја

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *