Почетокот на второто полугодие го започнавме со пренесување на ЦВЕТНАТА ШТАФЕТА со желби и пораки од нашите ученици.
Теодор: Посакувам во оваа година што побрзо да помине Ковид 19.
Јана С. : Сите деца да се вратат во своето училиште како нас. Калин: Секој да е среќен.
Лара: Сегде да има мир.
Матеј: Да се дружиме.
Кристина: Да бидеме здрави
Кипријан: Да пееме.
Михаела: Радосно да се смееме.
Нина: Да бидеме безгрижни.
Огнен: Да учиме.
Филип: Да постигнуваме успеси.
Андреј: Меѓусебно да се почитуваме.
Амар: Да си помагаме.
Даријан: Да се сакаме.
Илина: Да си споделуваме радост.
Јана Н. : Да славиме заеднички родендени.
Телѓузар: Заедно да прославуваме.

Благодарност до Zivko Popovski-Cvetin уметник, сликар, хуманист и кандидат за Нобеловата награда за мир.
Наставник Љиљана Атанасова