Проект – „Фудбал во училиште“
Носител: Фудбалска Федерација на Македонија, во соработка со ФУСМ.
Учениците од 2 и 3 одделение при ООУ„Живко Брајковски” – Бутел, ја реализираа првата активност заедно со својот наставник по ФЗО Муамер Абдула
Sot në kuadër të projektit të FFM-së dhe të FSSHM “Futbolli nëpër shkolla” , u realizuan orët / stërvitjet e para me klasat e dyta dhe të treta nën udhëheqjen e mësimdhënësit të tyre të Arsimit Fizik dhe Shëndetsor Muamer Abdullai.