Спортски натпревар На ден 7.11.2019 учениците од 8 и 9 одд од ООУ"Живко Брајковски " учествуваа на општински натпревар во футсал и по неизвесна борба до самиот крај, го освоија второто место.
Натпреварите поминаа во фер-плеј игра со меѓусебно почитување, надигрување ,надмудрување и преубава атмосфера.
Ментори : Александар Ѓорѓиевски и Муамер Абдулаи