Сè е подготвено за Пипи!
Во соработка со Шведска Амбасада по повод 75 прослава на роденденот на Пипи долгиот чорап денес во аулата на нашето училиште се постави изложба.
Инспирирани од книгата и изложбата учениците ќе изработуваат цртежи на тема Пипи кои можат да ги достават кај нивните наставници до 29.04.2021 година. Од најдобрите 10 цртежи ќе бидат изработени постери кои ќе ја збогатат поставената изложба.