Тема : „ Моја инспирација ,идол ,ѕвезда водилка …..“
Лесно ми текнува некако да опишам и да напишам кој е тој што ме мотивира ,за да знам што е тоа што ме инспирира , или кој ми поклонува инспирација. Постојано ми се повторува- животна инспирација во моите мисли, нека ти биде сонот што го сонуваш, можеби тоа не обичен сон ,сон кој не остварлив сега, не е брзо остварлив, не е безболен сон, не е лесен но ти,сонувај и досонувај го од ден на ден и така секој ден.
Да ,она прави ,да го осетам денот кој доаѓа ,да не го преспијам, ме мотивира да ги туркам плановите кои ги правам дури и самите планови сами по себе да ми се инспирација ,она ме охрабрува , желбите кои не ми се остваруваат а веќе доволно се мачам околу нив воглавно сама, ете тие желби да се потрудам повеќе да ги претворам во реалност. Во секој миг блеска моето срце кога ќе ја погледам мама.
Мајка ,мојата мајка е мојата ѕвезда водилка која секојдневно ја гледам како ги гради своите соништа сама, да , водилка ѕвезда ми она поради што позитивно ме погледнува,ќе ми се насмее и ми вели:
-Биди мудра и вредна ,така секогаш еден чекор понапред ќе бидеш ,знам, ако се бориш
ќе те чини многу , но ,наградите се неописливи или остварениот сон кој го сонуваш
ќе ти донесе возвишено чувство.
Мајка ,ѕвезда водилка –моја инспирација !!!
Мајка волшебен збор ,што во себе крие голема доза на лубов, која ми дава сила да го креирам мојот сон што се надевам , дека ќе бидам во прав пат во животот кој е пред мене со мојата идол ѕвезда водилка моја инспирација.

Ученик : Ирис Шахиновоќ IV -4 oddelenie
OOY,,Живко Брајковски “- Бутел Скопје
Ментор –Фатиме Алии