Традиционално како и секоја година нашето училиште учествуваше на прославата на Франкофонијата. Оваа година училиште-домаќин беше ООУ" Невена Георгиева-Дуња". Нашите ученици Софија Матовска, Елена Муратова, Ема Софрониевска и Матеј Рајковски се претставија со песни од Жак Превер. Меѓу присутните беше и амбасадорот на Р. Франција, г. Кристијан Тимоније.