Учениците Јана Стојменовска, Меланија Трајковска, Азизе Хаџикамбер, Сара Утковска, Онур Шабан и Иван Којевски, заедно со наставничките Верче Петрова и Анета Петковска од 04.12-09.12. се на четвртата мобилност од проектот: ” Respect: Responsible education against violence” каде домаќини се Instituto compresivo ” L.de Lorenzo”- од Виџано, Италија. На првиот ден, го посетија училиштето-домаќин, каде учениците учествуваа во три работилници. Попладнето го посетија најстариот и најголемиот манастир во Италија” Certosa di San Lorenzo”.