На вториот ден од четвртата мобилност од проектот: ” Respect: Responsible education against violence” имавме можност да ја посетиме најголемата нафтена рафинерија во Европа – Eni centro olio Val d’Agri и археолошкиот локалитет Grumento Nova. Попладнето бевме примени кај градоначалникот на Виџано г.Амедео Цицала, во општината.