На третиот ден од четвртата мобилност од проектот: ” Respect: Responsible education against violence” имавме можност да го посетиме најстариот град во Европа – Matera, кој претставува трет најстар град во светот, после Jericho- во Јордан и Aleppo-во Сирија. Учениците имаа двочасовна посета со водич низ стариот дел од градот, а попладнето прошетаа низ центарот на градот, каде имаше Божиќен панаѓур.