Втор ден од проектот К229 Erasmus + ” RESPE.CT: RESPonsiblE eduCaTion against violence”-домаќини ООУ Живко Брајковски.
Учениците и професорите од Португалија, Полска и Италија денес имаа разгледување на Скопје и неговите знаменитости. Денешната работилница, која се одржа во Сули Ан, во старата скопска чаршија – ” Kick the violence” ја водеше Бернанда Мустафоска- специјален едукатор и рехабилитатор.