3 декември се одбележува како меѓународен ден на лицата со посебни потреби. ООУ „Живко Брајковски“ по тој повод организираше активности преку кои учениците имаа можност преку драма да се соживеаат со своите другарчиња кои имаат потешкотии во процесот на учење и снаоѓање во општеството.
Специјален едукатор и рехабилитаор-Бернанда Мустафоска, наставник- Верче Петрова, наставник-Анета Петковска.
[fb_vid id=”1059621088201941″]