8-ми март, меѓународен ден на жените кој се празнува секоја година. Овој празник настанал како резултат на борбата за економска, политичка и социјална рамноправност на мажите и жените. Денес по повод 8 МИ МАРТ во знак на почит и внимание градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски го посети нашето училиште.